zondag 23 november 2008

Crossing Border (20.12.08)

Ra Ra Riot was één van de eerste bands op het festival. In een kleine intieme zaal traden ze op. Ik stond zelfs helemaal vooraan! Ra Ra Riot is een veelbelovende, jonge band uit Syracuse, New York. De band (opgericht in 2006) bestaat uit gitaris Mike Bonacci, celliste/vocaliste Alexandra Lawn, toetsenist/vocalist Wesley Miles, bassist Mathieu Santos en violiste Rebecca Zeller. 


Hun sound? De ene keer blazen ze een fris zomers briesje in je gezicht, de andere keer een kille oktoberwind. Ra Ra Riot bevat tegelijkertijd iets vrolijks, iets bezinnends en een stuk tragiek. Een soort verrassingsei dus, waarin drie wensen tegelijk vervuld kunnen worden. Iets leuks, iets lekker en iets om met je vrienden te delen. Namelijk een leuk nieuw bandje waarop je samen lekker springerig kan zijn. En vervolgens weer ingetogen.



De tweede wat bekendere band was Death Cab For Cutie. Ook dit is weer een Amerikaanse indierockband, die in 1997 is opgericht. De naam komt van een nummer dat de Bonzo Dog Doo-Dah Band speelde in de film Magical Mystery Tour van de Beatles, in 1967. Death Cab For Cutie is een band die heerlijk melancholische muziek maakt. Ook daar stond ik weer vooraan maar het was merkbaarder drukker geworden! Het was warm, krap en vermoeiend, maar ik heb genoten!


De sfeer, locatie en de mix van kunst en muziek maakten de avond tot een avond om nooit meer te vergeten!

Geen opmerkingen: