zaterdag 13 september 2008

Hacking Ikea (part one)


Play with Ikea

Ikea staat bekend om zijn functionele massaproductie. Gebruiksvoorwerpen waar - eenmaal uitgepakt/gemonteerd/opgehangen/weggezet - niet meer aan gedacht wordt. Eerst is het product nieuw en leuk. Dan wordt het bekend en vervolgens zie je het niet meer en denk je er niet meer aan. 

Door twee doodnormale, alledaagse gebruiksvoorwerpen te gebruiken en samen te voegen tot een 'kunstwerk' wil ik de mentaliteit van Ikea onderuit schoppen. Mensen denken niet meer na bij het gebruik van een spiegel of een meubelknop. Ik wil de mensen opnieuw en anders laten kijken naar de alledaagse producten van Ikea. De producten? De Lots spiegel en de Hedra meubelknop. Los van elkaar een massaproduct maar samen een uniek ontwerp voor aan de wand. 

Door de spiegel als ondergrond te nemen en de knoppen als een strak motief te bevestigen creĆ«er je ruimte en diepte. Neergezet op tafel lijkt het net een schaakspel, aan de muur beweegt het kunstwerk mee vanuit elk ander gezichtspunt. De titel Play with Ikea is hierop gebaseerd. Hacking Ikea is spelen met Ikea, je daagt ze uit en haalt hun mentaliteit onderuit. Het volgende ontwerp heb ik opgestuurd naar Platform21. Meedoen kan tot aanstaande maandag. 

1 opmerking:

Anoniem zei

Hijs echt gaaf man!! Compliment! ;)

Ga vooral verder met wat je doet!! :D